به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری حیات، آخر شب، قبل از خواب، نیم ساعت در تاریکی چشمان خود را ببندید و تصور کنید که تنهایی در خیابان در حال قدم زدن هستید و ناگهان با چند غول بی شاخ و دم روبهرو میشوید که ظاهری طبیعی و آدمیزادی ندارند! تیپها و لباسها اراذلی، همه جای بدن خالکوبی و تتو، جای بخیه روی صورت و دست و بازوها، نیممتر قمه در دست، عربدهها بلند! به همین راحتی میتوانید خفت شوید! یا به همین سادگی میتوانید در وسط معرهگیری و قدرتنمایی و شرارت اراذل و اوباش گرفتار شوید!
با تصورش چه حالی به شما دست میدهد؟ حالا اگر خدای نکرده در واقعیت با چنین صحنهای مواجه شوید، چه حالی میشوید؟ حالا فرض کنید زیر مشت و لگد این اراذل و اوباش قرار بگیرید و تیزی قمههای آنها بدن شما را چاک چاک کند! در چنین شرایطی اگر قدرت دست شما بود، چه رفتاری با این اراذل و اوباش میکردید؟ اگر تصویب قانون در اختیار شما بود، چه مجازاتی در نظر میگرفتید؟!
لاتبازی موضوع جدیدی نیست. سابقه تاریخی دارد. در تاریخ لوطیهای واقعی حکم نیروی انتظامی محلات را داشتند! یکهبزن بودند ولی ضعیفکش نبودند! حافظ امنیت محلهها و حامی افراد ضعیف بودند. اما به مرور زمان لوطیها کمرنگ و فراموش شدند و لاتها محلهها را قرق کردند!
خیلی از محلهها یک لات داشتند با القاب عجیب و غریب که اهالی محل از شر او در امان نبودند! مست میکردند و راه میبستند و عربده میکشیدند و دعوا به راه میانداختند و آدم میکشتند یا زخمی میکردند. کمکم خفتگیری و زورگیری هم به کارنامه آنها اضافه شد و هر کس از راه رسید، ادعای بزرگی و لات بودن کرد!
و حالا سالهاست که گروهی به نام اراذل و اوباش هر از گاهی آسایش و آرامش را از محلهها و خیابانها و خانوادهها سلب میکنند.
اواخر دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد، نیروی انتظامی برخورد شدید با اراذل و اوباش را در دستور کار خود قرار داد.
اگر متولد دهه شصت به قبل باشید، احتمالاُ لندکروزهای سیاهرنگ و مأموران بلندقامت سیاهپوش پلیس با صورتهای پوشیده را به یاد میآورید! روزهایی که گشتهای امنیتی پلیس به کابوسی برای اراذل و اوباش تبدیل شده بود.
هر چند روز یک بار خبری از دستگیری اراذل و اوباش معروف محلههای مختلف منتشر میشد و یکی دو روز بعد اراذل و اوباش بازداشت شده توسط مأموران در محلهها چرخانده میشدند تا درس عبرتی برای بقیه باشند!
رئیس قوه قضاییه در آن سالها در حمایت از برخورد قاطع پلیس با اراذل و اوباش بخشنامهای صادر کرد و از قضات خواست در برخورد با پروندههای اتّهامی اراذل و اوباش و افراد بدسابقه و شرور و همه کسانی که به نحوی موجب اخلال نظم و آسایش یا سلب امنیت و آرامش عمومی میشوند، قاطعانه عمل و از هر نوع اِعمال ارفاق و تأخیری خودداری کنند.
آن سالها البته پلیس مورد بیمهری برخی جریانات سیاسی و رسانهها قرار گرفت و به مرور زمان شدت عمل پلیس در برخورد با اراذل و اوباش کمرنگ شد و طی سالهای گذشته نیز با گسترش فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، اراذل و اوباش علاوه بر خیابانها در فضای مجازی هم فرصت عرض اندام پیدا کردند و هم به صورت میدانی و هم به صورت مجازی آرامش و امنیت را از عرصه عمومی سلب کردند.
با این حال پس از انتصاب سردار احمدرضا رادان به فرماندهی انتظامی کشور، امیدها برای برخورد با این پدیده شوم اجتماعی و تحقق مطالبه مردمی برای سرکوب اراذل و اوباش رونق گرفت.
سردار رادان از همان ابتدا وعده داد که برخورد قاطع و محکم و بدون تعارف با افراد شرور را در دستور کار فرماندهی انتظامی کشور قرار خواهد داد.
در ماههای اخیر هم اخبار متعددی از بازداشت اشرار و اراذل و اوباش منتشر میشود که نشان میدهد قرار نیست کمترین ارفاقی در قبال این مخلان امنیت و آرامش عمومی جامعه اعمال شود.
هر زمان فیلمی از عربدهکشی و قمهکشی اشرار و حمله آنها به مردم و مغازهها و ماشینها و اموال عمومی در فضای مجازی و رسانهها منتشر میشود، پلیس در کمترین زمان ممکن آنها را شناسایی و بازداشت کرده است.
اراذل و اوباش معروف یک به یک توسط مأموران پلیس بازداشت میشوند و هر کدام از آنها که در مقابل پلیس مقاومت کند، بر اساس قانون بهکارگیری سلاح مورد شلیک گلوله قرار میگیرند.
بیشتر بخوانید:
سردار رادان: اراذل را با تیر زدیم + فیلم
از ابتدای سال جاری تا کنون دهها نفر از اراذل و اوباش که قصد فرار از دست پلیس یا قصد درگیر شدن با مأموران پلیس را داشتند، با گلوگه نیروهای انتظامی زمینگیر شدهاند و در بیمارستان تحت مداوا و بستری هستند. بعضی از آنها هم وضعیت وخیمی دارند که احتمالاُ جان سالم به در نبرند!
بررسی نظرات عمومی و مردمی در رسانهها و شبکههای اجتماعی نشان میدهد که برخورد سخت و قاطع پلیس با اراذل و اوباش با حمایت کمنظیر مردمی روبهرو شده است. مردم مطالبه کردهاند که برخورد سخت و محکم و بدون ارفاق پلیس با اشرار و اوباش باید بدون کوتاهی ادامه پیدا کند و تعللی در این برخورد صورت نگیرد.
در چند نوبت که مأموران پلیس، اراذل و اوباش بازداشت شده را به صحنه جرم بردند، مردم حاضر در صحنه با سوت و کف و تشویق از برخورد سخت پلیس با اراذل و اوباش حمایت کردند.
همچنین سرهنگ سعید راستی رئیس مرکز عملیات پلیس اطلاعات تهران که مرد شماره یک این روزهای برخورد با اراذل و اوباش است و به کابوس افراد شرور مشهور و معروف شده، به چهرهای محبوب در بین افکار عمومی تبدیل شده است.
علاوه بر مردم، قوه قضاییه هم تأکید کرده که مرتکبین جرایم خشن از هر گونه ارفاقات در دستگاه قضایی محروم هستند و برابر قوانین با اشد مجازات قانونی روبرو خواهند شد و دستگاه قضایی خود را موظف میداند در جایی که امنیت مردم به مخاطره میافتد و اراذل و اوباش باعث ناامنی مردم و جامعه میشوند، برخورد لازم و قانونی را با آنها صورت دهد.
سردار رادان فرماندهی انتظامی کشور هم امروز بار دیگر تأکید کرد سال ۱۴۰۴ سال خشکاندن قدرتنمایی اراذل و اوباش خواهد بود و دیواره پوشالی آنها شکسته خواهد شد و پلیس آنها را به سمت سوراخموشهایی هدایت میکند که باید بخرند.
بر اساس آمارها، افزایش برخورد پلیس با اراذل و اوباش به کاهش چشمگیر شرارتهای اراذل و اوباش انجامیده است.
انتهای پیام/
نظر شما